Thursday, August 14, 2008

22.management

management amat penting dalam organisasi.management di masjid pula.. biasanya ada seorang pengerusi.di bawahnya terdiri dari ajk.anatara ajknya adalah pak imam,bilal,pak khatib,tok siak,bendahari,setiausaha dan lain lain lagi.mereka bersama sama uruskan masjid.di harapkan ahli masjid juga boleh lah di kumpulkan.katakan terdapat 1000 ahli masjid.maka ahli masjid tadi boleh lah di bahagikan group.group A,group B dan seterusnya.dengan adanya ahli masjid yang ramai... ianya akan memudah kan aktiviti dapat berjalan dengan lancar dan berkesan seperti aktiviti gotong royong membersihkan masjid,jamuan,sembelihan korban dan bermacam macam lagi aktiviti.

23 comments:

Faisal Admar said...

management sekarang dah banyak tak berlandaskan Islam. semuanya nak untung tak kira dari aspek apa pun. walaupun hukum allah dan hukum di dunia seperti bpr dan sebagainya, khalifah di muka bumi masih tidak pernah berubah... masih sanggup menggadaikan maruah semata-mata untuk wang...

zaza said...

Salamm..
baik-baik aje.. keep up your gud work ;-p

Choqchodoch said...

+ alhamdulillah...
+ baik2 je
+ thnx 4 the comment

~ mizzAmy ~ said...

~ salam tuan rumah. i'm not really fine today. :( ~

nikky_@yiPPy said...

+++ Tq
+++ sihat , Alhamdulillah
+++ siapakah gerangan tuan hamba???
+++ indah ukiran blog nya
+++ ehee~~~

eLLe FaRiDa said...

hi
thanks for ur visit at my blog...
indah susunan dan nukilan blog nyer
tak berpeluang lagi teruskan baca kesemuanya...
but hmmm, nice to read
management?
it is our life..it's all about management. isn't it?
walaupun nukilannya bnyk mengenai salesman...pretty deep though...
skopnye boleh diluaskan...paling penting management dlm hidup seharian...dari rumah for example...
i believe it's all start from home....

eLLe FaRiDa said...

btw, elok juga jika kiranya tuan hamba memperkenalkan diri...
terima kasih...
as'kum

myadlan said...

salam..artikel yg bagus pasal
blog kamu ni agak menarik
tp harap bleh guna perenggan. senang sket nak baca.
tq

Ad Rifza said...

Alhamdulillah..Sihat aja..thanks fr the comment...Salam bloggers..Ad dah link kan blog ini ..hehe..

motivasimama said...

salam...thanks sebab dah tersangkut kat blog mama...ur blog was very nice...management means pengurusan kan....kerja kat dapur pun kena ada management yg bagus...klu tak ...alamat tak berasaplah dapur....hehehe

Choqchodoch said...

+ terima kasih
+ nnt sy link-kan blog ni

Mohd Jay Ishak said...

pengurusan bijak utk organisasi yg bijak menguruskannya.

apa pn, harap tuan umah sihat selalu k!

MyzwaR said...

khabar baik.. sihat, alhamdulilah..

EjA said...

Salam.
Semuanya baik belaka..
Moga hari ini lebih baik dari semalam..
(^_^)

ALFirdaus said...

Assalamualaikum ..
Tuan empunya Blog ..
ana ade skit komen .. tdi cerita mangement ana setuju tapi
nape cerita tadi terlampau panjang pastu meleweh² ..
cuba anta masukkan fadhilat masjid ke .. cerita keajaiban masjid ..
pembinaan masjid dizaman khalifah k e .. kan lagi bagus .. pendapat ana sahaja !!
salam

nadia said...

thnk 4 da link.
newey, gud writing on managment

nursadiqah said...

salam....

teruskan usha dalam memartabatkan islam di dunia yg semakin mencabar ini

AzNurMuhammad said...

wslm....sihat2 aje....:)

EjA said...

thankiu.. (^_^)

.ariffa. said...

wsLm.
sehat aje. =)

nursadiqah said...

tq....salam ukwah dari ku tuk kalian
...kalau ad yang kurang dalam blog ku, komen2 la ye....besa la...ku pn manusia besa

doakan study ku kat sini

wssalam

fyruzs said...

wslm n kabar baek..act im still new dlm blogging2 ni..tp tertarek la with ur page..bgos la,,such a good effort..keep it up,,

mashimarul said...

join gath
tuk aper tu?