Friday, May 23, 2008

2.wakaf

sepatutnya di sediakan satu wakaf di masjid..di gunakan untuk orang berehat atau pun untuk orang musafir..sila komen ya..

6 comments:

cik kirin said...

satu wakaf di masjid? wakaf apa ye.

i n a d i a z said...

wakaf.ertinya didalam senibhina cukup ringkas.diadaptasi daripada perkataan wukuf.iaitu berhenti seketika.jika dilihat daripada pandangan saya.masjid itu adalah wakaf.tempat dimana hamba-Nya berhenti dan melaksanakan suruhan-Nya.bermulanya perkembangan masjid itu sendiri adalah kerana fungsi yang semakin bertambah daripada fungsi asalnya.oleh itu kita tidak dapat melihat secara jelas pernyataan tersebut.sekadar menyampaikan yang terbuku dihati.

DemangLebarDaun said...

saya bukannya pandai sangat.tp kalo dapat gambar wakaf yang lebih menepati ciri2 wakaf lagi la elok. ciri-ciri wakaf salahsatunya ialah menjadi tempat berteduh dan yang pentingnya ialah menjadi tempat beribadat sewaktu dalam perjalanan.mengapa tiang wakaf ada 4,salah satunya ialah kerana bumi ini dilindungi ALLAH dengan 4 tiang "arash" itu konsepnya saje.yang benar hanya ALLAH.saya dapat ni pun dari kajian rakan berkaitan WAKAF.kalo nak d huraikan lg byk.contoh wakaf terbaik yang ada ialah di lebuhraya kecuali tiada pagar tepi.

Crybaby said...

rindunya nak ke mekah....

Anonymous said...

saya tringin nak g mekah skali lg.
sape2 nak sponsor tu leh bgtau laa ye. :DD

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女